In gesprek met auteur Sinan Çankaya

In gesprek met auteur Sinan Çankaya De hele maand april staat de bblthk in het teken van het gastcuratorschap van Tutku Yüksel. Zij presenteert in een expositie haar 50 favoriete boeken en organiseert in deze periode samen met de bblthk meerdere activiteiten. Zo ook de aftrap van het gastcuratorschap op 3 april, waarbij ze in gesprek gaat met Sinan Çankaya, schrijver van het boek Mijn ontelbare identiteiten.

Tutku kwam in 2009 naar Wageningen voor haar studie Internationale ontwikkelingsstudies. Al snel kwam ze erachter dat maatschappelijke problemen, zoals bijvoorbeeld armoede, discriminatie en klimaatverandering, met elkaar te maken hebben en dat deze problemen ook in Nederland gevoeld worden. Daarom is ze zich gaan inzetten voor de gemeenschap in Wageningen en stond ze aan de wieg van PopUpClub, is ze 7 jaar betrokken geweest Thuis Wageningen en sinds 2022 is ze gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Het thema van het gastcuratorschap van Tutku is “Ergens Thuis”. Bij het uitzoeken van de boekenlijst kwam dit thema gaandeweg naar voren. ‘Het werd me steeds duidelijker’, zegt Tutku. ‘Dit is de rode draad in mijn leven: het ‘zoeken’. Het zoeken naar mezelf, naar jou. Naar ons. Naar thuiskomen.’ Het boek Mijn ontelbare identiteiten van Çankaya speelde daarin een belangrijke rol.

Tutku is de derde gastcurator in de bblthk, na Lara de Brito in 2021 en Niek Smaal in 2023.
Wil je meer weten over de gastcurator, het thema en de boekentips? Bekijk dan de uitgebreide pagina over het gastcuratorschap op bblthk.nl

SLUIT
SLUIT