in ‘Het Raam’ Mary Janssen

in 'Het Raam' Mary Janssen“Het Raam” is een kunstgalerie in het raamkozijn van Churchillweg 25. Je kunt er niet naar binnen. De hier tentoongestelde kunst kun je helemaal en altijd op je eigen moment bewonderen.
De komende periode zie je er:

‘FRAGMENTED’
een installatie van Mary Janssen

“voel ik me heel, volwaardig, geaccepteerd, sta ik er
of val ik uiteen, ben ik in delen, los ik op, vloei ik weg en verdamp ik”

Becoming
Het doorlopende proces van worden wie we zijn intrigeert mij. Maakt dat ik de normativiteit van culturele systemen wil bevragen. Wat is de wederzijdse interactie tussen identiteit en context, tussen jezelf en maatschappij? In hoeverre worden we bepaald door de ander? Is er sprake van projectie van heersende normen, van (gender)stereotiepen? In hoeverre is onze perceptie slechts weerspiegeling of toevalligheid van invalshoek?
In het contact met elkaar, ook in de fysieke aanraking, worden we gevormd.

Het kwetsbare lichaam is het vertrekpunt van mijn installatie. Met het tactiele doek, gekwetste lichamen van halfmenselijke figuren, van aanraking, wil ik mijn vragen voelbaar maken.
potlood op kaasdoek, video/fotografie, kubus van hout

Meer weten over het raam? Kijk op http://www.maakfabriek.org
over Mary? Kijk op https://maryjanssen.nl

SLUIT
SLUIT