Inschrijving coronasubsidie kunstenaars van start

Ook in Wageningen hebben kunstenaars het zwaar door de coronacrisis. De gemeente heeft in overleg met ‘de Wageningse makers’ een tijdelijke subsidieregeling voor kunstenaars gemaakt. Hierdoor kunnen kunstenaars op verschillende momenten subsidie voor culturele projecten aanvragen.

Voor welke 2 projecten kunt u nu subsidie aanvragen?

Culturele producties binnenstad en Nude
U kunt vanaf nu subsidie aanvragen voor culturele producties. Uw culturele project verbetert bij voorkeur de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad en Nude. U kunt ook een aanvraag indienen voor een culturele productie in een ander gebied. Er is in totaal voor acht projecten subsidie beschikbaar van maximaal € 5000 per project. U kunt uw aanvraag tot en met 9 januari 2022 indienen bij de gemeente.

Muurschilderingen
U kunt u aanmelden voor het maken van een muurschildering op een plek in de stad. Het gaat hier om plekken bedacht door bewoners en/of betrokkenen. Zij wijzen een ‘lelijk’ gebouw aan. Daarna gaat u met hen in gesprek over de schildering. Het project start in de Nude, daarna in de binnenstad en tot slot in de Benedenbuurt. Verder is er ruimte voor 3 muurschilderingen op 1 andere nog te bepalen plek in Wageningen. In totaal is er dus 6 keer subsidie van maximaal € 5000 beschikbaar. De uitvoering van het werk is gepland begin 2022. U kunt uw aanvraag tussen 1 december 2021 tot en met 15 januari 2022 indienen bij de gemeente.

Aanvraag en meer informatie over de regeling:

https://www.wageningen.nl/direct-regelen/belastingen-en-subsidies/subsidies/coronasubsidie-cultuur-wageningse-makers-aanvragen/

SLUIT
SLUIT