Jazz in Wageningen – SMANDEM

Jazz in Wageningen - SMANDEMJazz om te dansen

Wageningen gonst van de Jazz en niet alleen zoals je gewend bent maar ook jong, hip, bruisend in de voorhoede van nieuwe muziek! Donderdag 10 november om 22:00 organiseert Jazz in Wageningen een concert van SMANDEM in Loburg. Een jonge hippe band die lovende kritieken oogst en die zowaar nog een Wagenings tintje heeft ook. Deze jonge musici spelen geven Jazz een vette jonge vibe met invloeden van Drake, Travis Scott maar ook Herbie Hancock. Vernieuwend, fris, funky en zeker niet om bij te zitten.

SMANDEM
Het Amsterdamse SMANDEM. bewijst dat technische vaardigheden en een ruimdenkende benadering genre-onderscheidingen laten vervagen. Geïnspireerd door bijvoorbeeld Herbie Hancock, Christian Scott, Wayne Shorter, Travis Scott en Drake, produceert het vrienden-collectief muziek die diep geworteld is in de jazztraditie. Ze willen vooruit en zoeken manieren om hun vaardigheden te combineren met hedendaagse populaire muziek. Tijdens hun optredens wisselen ze moeiteloos van weelderige harmonieën naar kleurrijke mengsels van dichte ritmes en felle improvisatie. Met features van fluitiste Elena Pinderhughes (Herbie Hancock) en het in NL gevestigde talent Pink Oculus op hun debuut-EP ‘Self-Titled.’ tonen ze wat dat kan betekenen.

Line-up

Aäron Bouwman (bas), David Nino van der Grinten (toetsen), Rafael Devante Sinay (gitaar) en Kick Woudstra (drums) – ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze kwamen er snel achter dat ze iets wezenlijks deelden en de samenwerking was geboren. Hun verbluffende synergie werd zelfs opgepikt door Kelly Coker, decaan van New Yorks beroemde New School of Jazz and Contemporary, die zei; “Jullie klinken niet als Weather Report, maar voelen als Weather Report”. Met ondersteuning van verschillende lokale Amsterdamse
platforms zoals Super-Sonic Jazz en de Keep An Eye Foundation is SMANDEM. op reis met het vaste voornemen om een voorhoede te worden in de moderne muziek.

Kom kijken, luisteren en dansen bij dit funky fijne concert! Vraag je beste vriend of vriendin mee en bestel direct je kaarten via http://www.jazzinwageningen.nl.

SMANDEM | Jazz in Wageningen | 10 november 2022 | 22:00 | Grand Café Loburg | Toegang € 20,00 / € 10,- (voor studenten/scholieren) | http://www.jazzinwageningen.nl

SLUIT
SLUIT