Kom 3x meditatief werken met hart en handen. In mei/juni. Met speksteen, klei en foto/collage. En kort schrijven.

Kom 3x meditatief werken met hart en handen. In mei/juni. Met speksteen, klei en foto/collage. En kort schrijven.Workshopreeks meditatief werken met klei, speksteen of foto’s.

Als ik zelf beeldend werk, werk ik altijd intuïtief. Onder mijn handen ontstaat een beeld, wat ik meestal van te voren niet helder heb. Al spelend en onderzoekend met het materiaal verschijnt er een vorm. Naderhand blijkt dat dit beeld al onbewust in mezelf aanwezig was.

Bij deze reeks gaat het dus niet om het eindresultaat, alhoewel ik zelf een mooi werk wel waardeer.
Het gaat over het proces, de weg er naar toe. Tot je beeld af voelt. Wat kom je onderweg tegen in jezelf? Dat kan van alles zijn; plezier, weerstand, een kritische stem, verdriet. Het mag er allemaal zijn. Het gaat om jouw verhaal. Het gaat om jouw verlangens of wens. Echt even tijd maken voor jezelf.

Elke les start met aandacht voor jezelf. Even naar binnen keren d.m.v. een gedicht, muziekstuk of visualisatie. Waarna je handen met het materiaal aan de slag gaan.
Elke les staat een ander materiaal centraal; meditatief boetseren met klei, intuïtief werken met speksteen en een zielenselfie/collage maken met foto’s. Door een korte schrijfopdracht wordt de betekenis van je beeld helder en/of geef je er woorden aan. We sluiten de les af met een korte uitwisseling van de ervaringen wie daartoe de behoefte voelt.

vr 12 mei Meditatief boetseren
vr 26 mei Zielenselfie/collage maken
vr 16 juni Intuïtief speksteen bewerken

Start workshop: 9.30u. Afronding: rond 12u.
Kosten workshopreeks: E90,- incl materialen, koffie/thee en wat lekkers. Losse workshop: E35,
Voor meer info/opgave: info@lafaye.nl
Vr groet Femke Delen

SLUIT
SLUIT