Kom luisteren naar Dichters op de berg

Kom luisteren naar Dichters op de bergOp 30 juni is de eerste poëziewandeling van Dichters op de berg. Maar liefst 16 dichters lieten zich inspireren door de kunstwerken van de expositie Beelden op de Berg in het Arboretum Belmonte in Wageningen. Het thema ‘Heksenkruid, een ander verhaal over planten’ speelt een rol in hun werk, en in de muziek die te horen is.

Programma
Het programma begint voor kinderen bij het Koetshuis in het arboretum om 13:00, met een kosteloze kinderpoëziewandeling, waarbij deelnemers zelf gemotiveerd worden om gedichten te schrijven.
Als opwarmertje kunnen alle volwassenen om 14:00 genieten van de optredens van deze jonge dichters, met als podium de laadbak van een oldtimer Dodge. Wie dorst heeft, kan ondertussen in de theetuin terecht voor een drankje en een versnapering. De poëziewandeling met de 16 dichters begint om 15:00 en zal ongeveer anderhalf uur duren. Ook daaraan zijn geen kosten verbonden. Bij elk kunstwerk worden de bijhorende gedichten live voorgelezen door de dichters zelf, afgewisseld met prachtige live muziek. Het belooft een unieke belevenis te worden.

Deelnemende dichters
Het pas opgerichte collectief ‘Dichters op de Berg’ coördineert dit poëzieproject bij Beelden op de Berg 2024. Het collectief bestaat uit Petra Sips, Annie van Gansewinkel, Laurens van der Zee en Martijn Adelmund. Zij zullen alle vier voordragen. Daarnaast zijn er optredens van de huidige stadsdichter Bob ter Haar en vele anderen. Vanwege het thema van Beelden op de Berg wordt aandacht besteed aan de thema’s ‘ontheemding’ en ‘vervreemding’. Daarom werken ook dichters met een migratieachtergrond mee en hun moedertalen zijn te zien en te horen. De gedichten worden afgewisseld met prachtige live muziek. Het belooft een unieke belevenis te worden.

Meer poëzie?
Mocht u op eigen gelegenheid willen wandelen, dan kunt u de gedichten met hun locatie vinden via een wandel-audio-tour in de app izi.travel. Een poëziebundel van uitgeverij Blauwdruk is in voorbereiding. De poëzie is nog een laatste keer live te horen op 15 september. Info op http://www.de-plek.net.

SLUIT
SLUIT