Kunst aan het Klompenpad 2023

Kunst aan het Klompenpad 2023Genieten van natuur én kunst? Op 20 en 21 mei 2023 zetten kunstenaars opnieuw ‘Kunst aan het Klompenpad’.

Op 20 mei 2023 openen de burgemeesters van Rhenen en Wageningen gezamenlijk de derde editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ waarbij kunstenaars ter plekke vertellen en werken. Geniet van kunst in de natuur tijdens een prachtige wandeling/ fietsroute!

Wandelaars en fietsers kunnen tijdens het weekend van 20 en 21 mei 2023 volop genieten van unieke kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, sculpturen en nog veel meer. De kunstenaars staan persoonlijk bij hun werken om er meer over te vertellen, een praatje te maken en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Een bijzondere kans om kunstenaars in actie te zien en te genieten van een diversiteit aan kunstvormen tijdens deze speciale kunstroute in de natuur.

“Het is dit jaar weer een prachtige route, met veel verschillende soorten kunst. In totaal doen er twintig kunstenaars mee. Meer dan vorig jaar,” vertellen initiatiefnemers Martine van der Mast (van Landgoed de Lieskamp, Wageningen) en Mascha Bossuyt (kunstenaar van Think Pink Studio, Rhenen).

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een schilderachtige wandeling/fietsroute die begint in het pittoreske Rhenen. Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van getalenteerde kunstenaars. Het Klompenpad voert je door weelderige groene landschappen en langs glinsterende waterwegen. Ter plaatse is géén parkeergelegenheid. Mensen kunnen dus alleen lopend of op de fiets naar de Lieskamp komen. Over het Landgoed de Lieskamp loopt het Harsloër Klompenpad. De kunstwerken staan aan het stuk Klompenpad dat over Landgoed De Lieskamp heen loopt (Egelsteeg 2, Wageningen). Zo’n 2,5 kilometer aan kunst.

Op het idyllische Landgoed de Lieskamp verzorgen de Soroptimisten van club Bennekom & Beekdal de koffie en zelfgemaakt gebak, frisdrank en frietjes. De opbrengst van deze lekkernijen is bestemd voor twee goede doelen: The Girl Movement en Wereldvluchtelingendag 2023 in Ede.

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van twintig samenwerkende, zelfstandige kunstenaars en Landgoed De Lieskamp. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurplatform Rhenen, de gemeente Wageningen, Stichting Heuvelrug Jong en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Gezamenlijke opening door burgemeesters van Rhenen en Wageningen
Op 20 mei om 10.00 uur wordt de wandel-/fietsroute geopend door Burgemeester Van der Pas (gemeente Rhenen) en burgemeester Vermeulen (gemeente Wageningen). Samen zullen zij de openingshandeling verrichten.

Route en meer informatie
Op de website http://www.ThinkPink.studio kunnen mensen de aanbevolen wandeling/fietsroute bekijken. De officiële wandeling/fietsroute start in Rhenen. Maar het is ook mogelijk om zelf een eigen route uit te stippelen over de verschillende klompenpaden tussen Rhenen en Wageningen.

Let op: ’Kunst aan het Klompenpad’ staat gepland op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei. Als het slecht weer is, verschuiven we het een weekje (naar 27 en 28 mei). Dit wordt enkele dagen ervoor op de website van Think Pink Studio aangekondigd. Houd de site dus goed in de gaten.

In 2021 en 2022 goed bezocht
Het begon als een zoektocht om kunst toch toegankelijk te maken voor publiek, terwijl de kunst- en cultuursector tijdens de coronapandemie stil kwam te liggen Zowel in 2021 als in 2022 werd Kunst aan het Klompenpad enthousiast ontvangen en goed bezocht. Het bleek een mooie mix van kunst en genieten van de wandeling en natuur. Zowel wandelaars, fietsers als kunstenaars genoten zichtbaar. Iedereen kijkt dan ook reikhalzend uit naar een derde editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ in 2023!

Meer informatie:
Op http://www.thinkpink.studio/kunst-aan-het-klompenpad staat meer informatie over ‘Kunst aan het Klompenpad’. Op deze website staat ook de wandeling/fietsroute. Als het wordt verschoven vanwege het weer, wordt dit enkele dagen voor 20 mei 2023 op deze website aangekondigd.

SLUIT
SLUIT