Laat je smaakpapillen spreken tijdens Bier en Boeken

Dat ieder bier zo zijn eigen bijpassende culinaire metgezellen heeft, is bij veel mensen bekend. Maar dat bier zich ook heel goed laat smaken onder het genot van een fijne portie literatuur is een wat minder wijdverbreide wetenswaardigheid. Om mensen dat laatste te laten ervaren organiseert de bblthk in de bblthk zelf op donderdag 18 augustus om 20.00 uur de literaire bierproeverij ‘Bier en Boeken’.

Het idee achter deze proeverij is om lokale bieren te laten vergezellen door lokale literatuur in allerlei soorten en gedaanten. Door de samenwerking met de Stadsbrouwerij is het biergedeelte van de proeverij reeds beklonken. Voor het literaire gedeelte zijn wij naarstig op zoek naar lokale schrijvers die een literaire bijdrage willen leveren. Met andere woorden: we zijn op zoek naar jou! Het podium van de bblthk is, ook tijdens de literaire bierproeverij, een MeeMaakpodium. Dit betekent dat elke Wageningse woordkunstenaar in aanmerking komt om een bijdrage te leveren aan deze avond.

De bedoeling in het kort: je krijgt van ons een van de vijf biertjes die tijdens de proeverij geproefd gaan worden. Dit ga je proeven en aan de hand van jouw associaties bij wat je proeft, schrijf je een stukje literatuur of kies je iets uit eigen werk wat past bij wat het biertje in je naar boven haalt. Dit kom je vervolgens voor zo’n dertig deelnemers voordragen/voorlezen tijdens de proeverij van 18 augustus. We hanteren hierbij een maximum van zo’n 10 minuten. Het stukje literatuur mag overigens van alles zijn: fictie of non-fictie, proza of poëzie.

Wanneer je het inderdaad leuk vindt om een bijdrage te leveren aan deze proeverij (én op 18 augustus aanwezig kunt zijn) krijg je een van de vijf te proeven biertjes en kan het proeven, associëren en schrijven beginnen! We kunnen het proefpakketje bij je thuis bezorgen, maar je mag het uiteraard ook in de bblthk op komen halen.

Tot slot: een fijne bijkomstigheid is dat je de 18e, uiteraard, gratis mag deelnemen aan de gehele bierproeverij. Geef je vóór maandag 25 juli op via activiteiten@bblthk.nl en wie weet verwelkomen we jou en jouw literaire bijdrage op donderdag 18 augustus!

Proost!

SLUIT
SLUIT