Laat je smaakpapillen spreken!

Laat je smaakpapillen spreken!Op 19 augustus j.l. schreven wij in de terugblik op onze eerste literaire bierproeverij ‘Bier en boeken’: ‘We schrijven ‘eerste’, omdat we zo’n vermoeden hebben dat dit niet de laatste keer is dat we iets dergelijks organiseren’. En dat vermoeden wordt waarheid. Donderdag 19 januari 2023 organiseert de bblthk, wederom samen met de Stadsbrouwerij, namelijk de tweede editie ‘Bier en boeken’!

Dus, lieve lokale schrijver,

Tijdens de literaire bierproeverij zullen lokale bieren worden vergezeld door lokale literatuur in allerlei soorten en gedaanten. Zoals gezegd is het biergedeelte van de proeverij met de samenwerking met de Stadsbrouwerij reeds beklonken. Voor het literaire gedeelte zijn wij weer naarstig op zoek naar lokale schrijvers die een literaire bijdrage willen leveren. Met andere woorden: we zijn op zoek naar jou! Het podium van de bblthk is, ook tijdens de literaire bierproeverij, een MeeMaakpodium. Dit betekent dat elke Wageningse woord- taal en verhaalkunstenaar in aanmerking komt om een bijdrage te leveren aan deze avond.

De bedoeling in het kort: je krijgt van ons een van de biertjes die tijdens de proeverij geproefd gaan worden. Dit biertje ga je proeven en aan de hand van jouw associaties bij wat je proeft, schrijf je een stukje literatuur of kies je iets uit eigen werk wat past bij wat het biertje in je naar boven haalt. Dit kom je vervolgens voor zo’n veertig deelnemers voordragen/voorlezen tijdens de proeverij van 19 januari. We hanteren hierbij een maximum van zo’n 10 minuten. Het stukje literatuur mag overigens van alles zijn: fictie of non-fictie, proza of poëzie.

Goed om te weten: we hebben op deze avond een beperkt aantal plaatsen voor deelnemende schrijvers. Je opgeven voor deze avond is dan ook niet direct een garantie dat je ook daadwerkelijk tijdens de bierproeverij zult optreden. Mocht je een van de gelukkigen zijn, dan laten we je dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Geef je op via activiteiten@bblthk.nl en wie weet verwelkomen we jou en jouw literaire bijdrage op donderdag 19 januari.

Proost!

SLUIT
SLUIT