Laat je verrassen door een Wageningse dichter

Laat je verrassen door een Wageningse dichterHet is alweer tijd voor de derde editie van Lijntje Poëzie, met opnieuw veel lokale dichters. Ze zitten vanaf 23 januari met de telefoon in de hand klaar om je te bellen, als aanloop naar Poëzieweek 2023.

Misschien heb je wel het voornemen om dit jaar nieuwe dingen te proberen, meer cultuur te proeven of om vaker iets liefs te doen voor een ander. Dat kan heel makkelijk door jezelf of iemand anders op te geven om gebeld te worden door een dichter.
De dichters lezen één of enkele gedichten voor. Ontroerende, komische, vrolijke en wonderlijke gedichten. Een extra verrassing is dat je van te voren niet weet welke dichter je aan de lijn krijgt.

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen wordt er naast het Nederlands ook voorgelezen in andere talen. Er wordt onder andere ook voorgelezen in het Engels, Hindi, Spaans, Perzisch en Papiamento. Je kan bij het aanmelden aangeven in welke taal de dichter voorleest.

Als je gebeld wilt worden kun je je op https://www.thuiswageningen.nl/lijntje-poezie/ inschrijven voor een tijdvak. De dichters bellen je dan eenmalig van 23 t/m 31 januari tussen 19.00 en 21.00 uur. Op 1 februari wordt Lijntje Poëzie feestelijk afgesloten met een poëzienacht bij Thuis Wageningen. Deze begint om 22.00 uur en iedereen is van harte welkom!

De deelnemende dichters zijn o.a.: Ivanka de Ruijter, Mieke van Hooft, Petra Sips, Samira van der Loo, Bonnie Bengsch, Tim Horsting, Mehran Takallo, Pratik Gupta, Percy Cicilia Jr, Leontien Jansen, Laurens van der Zee en stadsdichter Ellen van der Kolk.

Dit project is o.a. ondersteund door WageningenDoet, Thuis Wageningen, de bblthk en Schrijversharten.

SLUIT
SLUIT