Laatste dagen EXPOSITIE Uitwaaien Magazine – BBLTHK Wageningen

Laatste dagen EXPOSITIE Uitwaaien Magazine - BBLTHK WageningenNog slechts 2 dagen is de EXPOSITIE in de BBLTHK te zien met de werken van alle deelnemende kunstenaars aan de 4e editie van ‘UITWAAIEN MAGAZINE’ met als thema ‘Threads | Spinsels’!! U kunt tevens een gratis exemplaar van deze nieuwe editie van ‘Uitwaaien Magazine’ ophalen! Beslist een musthave! Zie ook de digitale versie: https://uitwaaienmagazine.nl/pdfs/fourthEdition.pdf

De Wageningse kunstenaar ERICA WELLING @mrontwerp doet mee met het werk ‘YŪGEN-I’ in formaat 80 x 80 cm. Fotografie op speciaal Somerset Velvet Fine Art paper 255g inclusief dibond lijst.

Het werk sluit aan bij het thema ‘Spinsels’ dat ook ons bewustzijn behelst.

OVER HET WERK:
Yūgen is een term in de oosterse filosofie die een bewustzijn vertegenwoordigt dat emotionele reacties produceert die te diep en krachtig zijn voor woorden. Een concept waarvoor geen enkele westerse taal een equivalent heeft. De kunst van het weten hoe te observeren en te voelen. Dit gevoel maakt ons ervan bewust dat we deel uitmaken van een universum, iets dat groter is dan wijzelf, een mystiek gevoel.

Volgens filosoof Alan W. Watts leven de meesten van ons in de overlevingsmodus en zijn ze geobsedeerd door het begrijpen van de realiteit. Om yūgen te ervaren moeten we echter ontsnappen aan onze gewone mentale patronen en gewoon voelen. Niets meer. Yūgen is een uitnodiging aan jou om het mysterie van de wereld waarin je leeft te waarderen. Je kunt het ervaren in elke omgeving die een inspirerend gevoel van zowel diepte als verwarring oproept. Bovendien kan het overal voorkomen, je kunt het ook in de kunst ervaren. In feite zijn er mysterieuze hoekjes in het dagelijks leven waar de essentie van yūgen verborgen is.

WANNEER?
Nog t/m zaterdag 22 JUNI 2024

WAAR?
Bibliotheek Wageningen
Stationsstraat 2

Zie ook :
https://uitwaaienmagazine.nl/
https://www.bblthk.nl/contact.html
https://www.instagram.com/mrontwerp/

Erica Welling


SLUIT
SLUIT