Lens Theatermakers speelt ‘Aarde’

Lens Theatermakers speelt ‘Aarde’De Aarde: voor sommigen een object, voor anderen een kruispunt, voor velen hun thuis. Aan de ene kant voelen wij ons verbonden met haar, maar tegelijkertijd ook losgekoppeld. We vertrouwen én wantrouwen onze planeet. We zorgen voor de Aarde en doen haar pijn, terwijl die ons draagt, respect afdwingt en soms zelfs angst inboezemt. Deze gespannen relatie roept vragen op. Hoe verhouden we ons tot de natuur? En kan het ook anders?

Onder leiding van regisseur Suzanne Prak hebben dertien spelers van Lens Theatermakers veel tegenstellingen en vragen over de Aarde in een voorstelling kunnen vatten. Door eropuit te gaan, te praten met elkaar, te improviseren tijdens de repetities in de Wilde Wereld en door eigen teksten te schrijven, werden ze aan het denken gezet over hun band met deze planeet.

Voelen we ons hier wel veilig, met alle natuurrampen die om ons heen gebeuren? Geven we haar genoeg aandacht of nemen we haar voor lief? Aan de ene kant kunnen we niet zonder haar, maar aan de andere kant doen we er alles aan om haar naar onze eigen hand te zetten.

Deze gespannen relatie staat centraal in de voorstelling ‘Aarde’. Wij zijn er zeker niet om met een belerend vingertje te zwaaien, wél om het publiek mee te laten voeren in onze gedachten over en omgang met de Aarde. Regisseur Suzanne Prak over de voorstelling: “Ik vind het inspirerend om met deze groep spelers aan dit belangrijke onderwerp te werken. Het is een manier om mijn zorgen over hoe we omgaan met de Aarde (en dus onszelf!) om te zetten tot een creatief product. De repetities geven me steeds weer nieuwe inzichten. Heel waardevol vind ik dat. Hopelijk hebben de voorstellingen hetzelfde effect op het publiek!”

Lens Theatermakers nodigt je graag uit voor deze voorstelling over onze (relatie met onze) prachtige planeet. Samen gaan we op onderzoek uit!

‘Aarde’ is vanaf begin februari te zien in theater de Wilde Wereld, Burgtstraat 1 in Wageningen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gieterij.

Speeldata en -tijden:

vrijdag 2 februari: 20.30 uur

zaterdag 3 februari: 14.30 uur

zondag 4 februari: 14.30 uur

vrijdag 9 februari: 20.30 uur

zondag 11 februari: 14.30 uur

Kaarten zijn te reserveren via http://www.lenstheatermakers.nl/voorstelling-zien

SLUIT
SLUIT