LENS Theatermakers speelt ONDERONS

LENS Theatermakers speelt ONDERONSWat gebeurt er als er vreemdelingen komen? Wat doen zij en wat doe jij daarmee? En wie ben jij als jij de vreemdeling bent? Ken jij jezelf goed genoeg om dat te weten? Ben jij een van ons of de ander? Ben jij onder ons of ben jij … een ‘ferengi’? (In Ethiopië betekent ferengi ‘buitenlander’ of ‘vreemdeling’).

1 kunstenaar, 1 regisseur, 10 spelers, een bos vreemde kostuums, Vital en de Wilde Wereld. Dat waren de ingrediënten voor het stuk Onderons. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Dienke Groenhout en theatermaker Dominique Coppenrath is een groep van 10 spelers op onderzoek gegaan naar al wat vreemd is.

We schreven brieven aan de vreemdelingen en het vreemde; over onze angsten en onze liefde voor hen. We voerden semi-filosofische gesprekken over schimmels die de hersenen van mieren kunnen beïnvloeden, over de kat van Dienke en katten in het algemeen, over alienfilms en over communiceren zonder taal. We deden gymnastiekoefeningen in het denken over ‘buitenmenselijk zijn’ en reflecteerden op onze eigen waarden en normen. Wat blijkt: als je op zoek gaat naar iets herkenbaars in het vreemde, plak je zonder daarover na te denken iets van jezelf op de ander.

Wekelijks ontstonden scènes en gaandeweg sneuvelden er enkele om plaats te maken voor nieuwe. Zonder vooropgezet plan, maar door iedere keer opnieuw met open blik naar elkaar, naar onszelf en de (wilde) wereld te kijken is het stuk tot stand gekomen. Een stuk met mooie, geestige, spannende en ontroerende ontmoetingen tussen mens en ‘ferengi’. De voorstelling is ook geschikt voor niet Nederlands sprekenden.

De voorstellingen zijn op:
16 juni 20:30 (première)
17 juni 20:30
18 juni 16:00
23 juni 20:30
25 juni 16:00

Bestel je kaartjes via https://www.lenstheatermakers.nl/voorstelling-zien/.

SLUIT
SLUIT