Lezingenavond “Aan het werk”

In kader van de maand van de geschiedenis organiseert Oud Wageningen een lezingenavond rond het thema ‘Aan het Werk’.
De avond start met een voordracht van Piet van Cruyningen (senior onderzoeker Agrarische- en Milieugeschiedenis WUR) over de uit Wageningen verdwenen tabaksteelt en -industrie. Rond 1900 was Wageningen de op één na meest geïndustrialiseerde stad van Gelderland en tabak speelde daarin van oudsher een belangrijke rol. De teelt van tabak startte rond 1635 en eindigde met de sluiting van de Schimmelpenninckfabriek in 2001. Van Cruyningen’s presentatie gaat in op de band tussen Wageningen en de tabak en op de levens van de mensen die in de teelt en de verwerking ervan werkzaam waren.

In het tweede deel van de avond blikt de heer Rinus Tazelaar (voormalig hoofd Personeelszaken DLO) onder andere terug op het ‘stroperige’ transitieproces van de Dienst Landbouwkundig Onderzoek in de jaren 90 van de vorige eeuw naar een verzelfstandigde organisatie en op de fusie met Wageningen Universiteit in een “Kenniscentrum Wageningen”. De heer Tazelaar zal hierover worden geïnterviewd door Enrico van den Bogaard (bestuurslid Oud Wageningen).

De lezingenavond, georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Wageningen, vindt plaats op woensdag 27 oktober a.s. in de Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18, Wageningen. Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).
U bent van harte welkom, mits u uw coronatoegangsbewijs kunt tonen (QR-code op smartphone of op papier). De toegang voor leden is gratis, andere belangstellenden betalen 2 euro.

Tot zondag 31 oktober kunt u nog de expositie ‘Aan het werk’ bezoeken in het museum De Casteelse Poort:

“Aan het werk!” in Wageningen

SLUIT
SLUIT