‘Love is Crazy’ Een theatershow waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde.

'Love is Crazy' Een theatershow waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde.Holland Baroque en Sven Ratzke; een ultieme love match en een nieuw geluid. Donderdag 24 november om 20:15 in Theater Junushoff.

LOVE IS CRAZY

De vonk slaat over tussen Sven Ratzke en Holland Baroque
Een theatershow waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde. Deze uitdagende en spannende combinatie creëert een nieuw geluid. Barok en Pop; tegenpolen die elkaar aantrekken of geliefden die elkaars taal spreken? Zanger en performer Ratzke en barokorkest Holland Baroque vieren de liefde en verlichten samen de donkere maanden voor kerst. Love is Crazy.

Ratzke, die internationale podia bespeelt van Berlijn tot New York, laat grenzen vervagen tussen performance en muziektheater. Met zijn androgynie en verschillende genres maakt hij furore met zijn Bowie interpretaties.
Komend seizoen deelt hij het podium met Holland Baroque, bekend van eerdere samenwerkingen en tournees met artiesten als Daniël Lohues, Tim Knol en trompettist Eric Vloeimans, waarmee zij een Edison wonnen. De Matthäus-Passion die zij speelden onder leiding van Reinbert de Leeuw trok maandenlang volle zalen in filmhuizen; een unicum!

Love is Crazy – vanaf 20 november in de theaters
Omhul jezelf deze winter met de warme klanken van Holland Baroque en de mooiste love songs van grote songwriters van de laatste decennia. Laat je vervoeren door entertainer Ratzke, die je van song naar song zal begeleiden met zijn eigenzinnige verhalen. Een show die ontroert en fascineert, met nieuw materiaal speciaal geschreven voor de orkestpartijen, door artistiek team Judith en Tineke Steenbrink. Geen noot voor deze popsongs stond eerder op papier. ‘Love is Crazy’, een avond waar tegenpolen ineenvloeien en de liefde centraal staat. Ratzke en Holland Baroque, een perfecte match die de barok instrumenten zal laten zingen en dansen. Met stukken van David Bowie, Tom Waits, Nick Cave, Barbara, Billie Eilish, Nina Hagen, Leonard Cohen en J.S Bach.

Ontdek programma highlight; ‘Tanz Mich’, een nieuwe versie van de klassieker ‘Dance Me to the End of Love’ van Leonard Cohen en de volledige speellijst via http://www.hollandbaroque.com/concerten/love-is-crazy/

Barok is nu
Van Bach tot Chinese traditionals, van jazz tot Brabantse kloostermuziek uit de zeventiende eeuw; met haar bijzondere programma’s is Holland Baroque een graag geziene gast op internationale podia. In juni 2022 speelde het ensemble op het Bachfest in Leipzig en in december 2021 debuteerde het nog in de prestigieuze Elbphilharmonie in Hamburg. Ook zetten zij zich in om barokmuziek toegankelijk te maken via educatie en talentontwikkeling en werken voor ‘Love is Crazy’ samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Holland Baroque maakt onderdeel uit van de Nederlandse Culturele Basisinfrastructuur. Tineke en Judith Steenbrink zijn als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. Deze barok-tweeling herschrijft repertoire naar de hand van Holland Baroque. De afgelopen periode heeft het ensemble dankzij haar frisse creativiteit en doorzettingsvermogen onophoudelijk initiatieven ontplooid, ook toen deuren van concertzalen gesloten waren. Livestreams, radio-opnames, schoolconcerten, podcasts, Webinars en cd-opnames; waar mogelijk speelt dit orkest altijd verder! Barok is nu.

SLUIT
SLUIT