Lustrumconcert Musica Vocale Wageningen met Bruckners Mis in e-klein

Lustrumconcert Musica Vocale Wageningen met Bruckners Mis in e-klein Musica Vocale Wageningen o.l.v. Rob Vermeulen viert 50 jarig jubileum o.a. met de Mis in e-klein van Bruckner met Wim Roelfsema, orgel.

In 2023 bestaat Wagenings kamerkoor Musica Vocale 50 jaar, en dat wordt gevierd! Musica Vocale heeft een vaste kern van ruim dertig ervaren zangers – oudgedienden en jong talent – en staat sinds 1990 onder leiding van Rob Vermeulen.

Het koor brengt uiteenlopende programma’s, zowel a-capella als met groot orkest en solisten, variërend van barok en romantisch tot 21ste-eeuws, en van Engels via Frans tot Russisch.

Het eerste jubileumproject draait rond de magnifieke Mis in e-klein uit 1869 van Anton Bruckner met concerten in Wageningen, Doesburg en Utrecht. Hoewel de muziek geschreven is voor koor en 15 blaasinstrumenten, voert Musica de mis uit met orgelbegeleiding door Wim Roelfsema.

Naast deze mis hoort u ook enkele motetten van Bruckner, waaronder het Ave Maria en het Locus iste.
Ook ander componisten staan op het programma, waaronder Arvo Pärt. Zijn Salve Regina voor koor en orgel uit 2001 staat in schril contrast met de muziek van Bruckner. Hoewel ook Pärt inspiratie putte uit de renaissance, is zijn muziek vooral verstild en gewichtloos, met een vleugje Slavisch.

Concertdata & info
zaterdag 13 mei 20:15u – Grote Kerk Wageningen – kaarten €17,50 / €12,50 http://www.musicavocale.nl
zondag 14 mei 15:00u – Grote of Martinikerk Doesburg – kaarten €17,50 http://www.stidomu.nl
vrijdag 26 mei 20:15u – Pieterskerk Utrecht – kaarten €20,00 http://www.pieterskerkconcerten

SLUIT
SLUIT