MATTEÜS JUNIOR ’23

MATTEÜS JUNIOR ’23 Alsof je de muziek voor het eerst hoort.
Het verhaal voor het eerst ziet.

Stichting Vrienden van Matteüs presenteert in samenwerking met Musica Vocale Wageningen, het Muziektheaterkoor De Plaats Arnhem en een cast van tien gerenommeerde acteurs, musici en zangers de Matteüs Junior 2023.

Een geënsceneerde versie van Bach’s beroemde passie voor jong en oud samen. Een wonderlijk

mooi verhaal gezet op wonderschone muziek. Siem, 14 jaar, heeft een vader die altijd rond dezelfde tijd van het jaar plots héél hard muziek opzet. En meezingt. Elk jaar hetzelfde, keihard. “Pap, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!” Wat is dat eigenlijk voor muziek? En waar gaat die muziek over?

De Matteüs Junior is een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het eeuwenoude verhaal vertelt van De Vader en Zijn Zoon. Een verhaal over een groot en nieuw ideaal, vriendschap, jaloezie, verraad, verzet, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat nieuw leven voortkomt uit de dood. Een springlevend verhaal over toen én nu. Een voorstelling gemaakt om een oude traditie nieuw leven in te blazen. Om de betekenis en schoonheid van verhaal en muziek met oud en jong (10+) samen als nieuw te kunnen beleven.

“Nog nooit zo’n mooie en enerverende versie van de Matteüs meegemaakt. Ga luisteren, ga kijken!”

Voor iedereen van 10 tot 100 die houdt van een wonderlijk verhaal én wonderschone muziek. Meer informatie.

Twee speeldagen met twee voorstellingen
Datum: vrijdag 3 maart en zaterdag 4 maart 2023
Aanvang: 1e voorstelling om 18:30 uur en 2e voorstelling om 20:30 uur
Locatie: Grote Kerk Wageningen
Kerk open: om 18:00 uur en om 20:00 uur

SLUIT
SLUIT