Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (NANAI) viert Gouden Jubileum met spectaculair evenement

Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (NANAI) viert Gouden Jubileum met spectaculair evenementNederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (NANAI) viert Gouden Jubileum met spectaculair evenement.

Op 1 oktober 2023 viert de stichting NANAI haar 50-jarig bestaan, een mijlpaal die een halve eeuw toewijding aan de promotie van Noord-Amerikaanse Indiaanse cultuur en belangen markeert.

Wageningen, Nederland – De Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (NANAI) heeft aangekondigd dat het op 1 oktober 2023 zijn gouden jubileum zal vieren met een opmerkelijke en diverse reeks evenementen. Het evenement, dat zal plaatsvinden in het sfeervolle Fletcher Hotel Wageningen, zal een dag vol betekenis, inspiratie en culturele uitwisseling bieden.

De festiviteiten zullen om 10.00 uur ’s ochtends beginnen en zullen doorgaan tot 18.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom! Een hoogtepunt van de viering is de aanwezigheid van drie Indiaanse gasten die boeiende lezingen zullen geven, waarbij ze inzicht bieden in hun rijke erfgoed en hedendaagse uitdagingen.

De gasten zijn: Joely van Dommelen (Mohawk), Marcella Gilbert (Lakota) en Teddy Draper Jr. (Navajo). Daarnaast zullen Indiaanse powwow-dansers Kevin en Angelyn Connywerdy de bezoekers betoveren met hun prachtige powwow-dansen.

Bezoekers kunnen genieten van een kleurrijke en bruisende markt met diverse kramen waar authentieke Indiaanse kunst, handwerk en andere Indiaans geïnspireerde items worden aangeboden. Een veiling van een schilderij van de gerenommeerde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt zal ook plaatsvinden, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan het voortzetten van NANAI’s waardevolle werk.

De viering omvat ook een speciale tentoonstelling met foto’s en items die vijf decennia NANAI in beeld brengen, waarbij de belangrijke mijlpalen en prestaties worden belicht. Daarnaast zal de bekende acteur en presentator Waldemar Torenstra aanwezig zijn om zijn ervaringen te delen over het maken van zijn programma voor televisie Ondersteboven van de Amerika’s, waarbij hij een uniek perspectief biedt op de uitdagingen en beloningen van het werken aan documentaires over inheemse culturen.

Om de festiviteiten nog verder uit te breiden, zal NANAI op 30 september een reeks boeiende workshops en ‘meet & greets’ organiseren bij Tioga Tours in Zwolle. Dit biedt een exclusieve kans voor het publiek om in nauw contact te komen met de Indiaanse gasten en dieper inzicht te krijgen in hun erfgoed en ervaringen.

Stichting NANAI nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere viering van 50 jaar toewijding aan inheemse cultuur en belangen. We kijken ernaar uit om samen te komen en te genieten van een dag vol inspiratie, ontdekking en culturele uitwisseling.

SLUIT
SLUIT