Nieuwe productie Lens Theatermakers: Zo bedoelde ik het niet. […]

Nieuwe productie Lens Theatermakers: Zo bedoelde ik het niet. [...]Op 19 februari vindt de proefrepetitie van de nieuwe productie van Lens Theatermakers plaats: Zo bedoelde ik het niet. […] Regisseur Bessie Bornkamp gaat in het maakproces met de spelers op onderzoek uit binnen het thema ‘miscommunicatie’. Hoe communiceren mensen, verbaal en non-verbaal? En waarom gaat dit (zo vaak) fout?

Aan de hand van bestaande en zelfgeschreven teksten zullen we een raamwerk maken van miscommunicatie in gesproken taal. We zullen hierin onderzoeken welke verschillende vormen van miscommunicatie er zijn; op technisch tekstueel gebied, op micro niveau en op macro niveau.

Hier tegenover plaatsen we een fysiek onderzoek waarbij we conflict en onbegrip verplaatsen naar de vloer. Hoe verhouden lijven, mensen, zich dan tot elkaar?

We zullen dus een tweeledig onderzoek aangaan waarbij we tekstueel en fysiek spel uit elkaar trekken. Hoe ver kunnen we daarin gaan? Welke abstractie kunnen we hierin opzoeken? En hoe laten we deze twee, uiteindelijk, weer met elkaar communiceren?

Bessie Bornkamp: “In deze voorstelling zullen we starten vanuit de hierboven beschreven thematiek. Dit betekent voor mij dat het beginpunt helder is. Er is hiermee een kader waarbinnen we ons onderzoek zullen starten. Vervolgens zal dit, doorheen het proces, evolueren. Er is hierin dus ruimte voor verandering, onderzoek en uitproberen. Dat traject zullen we samen doorlopen. Ik werk hierbij graag met eigen inbreng, ik zie spelers dan ook als medemakers. Dat betekent echter niet dat er geen ruimte is voor mensen die graag enkel uitvoerend willen werken of dat er niet momenten zullen zijn waarop ik duidelijk op de regiestoel zal gaan zitten. We zullen hier de balans in zoeken. En waar we uiteindelijk uitkomen zullen we samen vormgeven.

Ook niet onbelangrijk, iedereen is welkom! En ervaring is geen vereiste.

Dus, als je zin hebt om binnen het thema miscommunicatie een tekstueel en fysiek onderzoek aan te gaan, als je het leuk vindt om mee te maken of om enkel te spelen en als je gedijt in een proces waarbij het eindproduct nog niet vaststaat, dan is dit misschien iets voor jou!

Zie ik je 19 februari in De Wilde Wereld?’’

Aanmelden proefrepetitie:

Zelf spelen

Repetities:
maandagavonden (19:00 – 21:30) 19 februari t/m 10 juni
weekenddagen (10:00 – 17:00) 23 maart / 26 april / 26 mei
@ Theater De Wilde Wereld

Voorstellingen: 14, 15, 16 en 22 juni 2024

SLUIT
SLUIT