Open Monumentendag Wageningen 2023

Levend erfgoed
Open Monumentendag Wageningen vertelt het verhaal achter de monumenten

Laat u meevoeren met de verhalen achter de voorgevels van huize Wolfswaard, villa Sunnyside of steenfabriek de Bovenste Polder. Ontdek de sporen van het Joods erfgoed in de binnenstad en net daarbuiten. Of neem eens een kijkje achter de schermen van Theater Junushoff en Hotel de Wereld. Op zondag 10 september van 11 tot 17 uur zijn deze en vele andere geselecteerde monumenten en markante plekken uitgebreid te bekijken. Er is tijdens Open Monumentendag Wageningen kortom weer volop erfgoed te beleven voor jong en oud.

Openingsavond zaterdag 9 september in Theater Junushoff
Het startschot wordt gegeven op zaterdagavond 9 september in het Theatercafé van Junushoff. Met het in ontvangst nemen van het programmaboekje door burgemeester Floor Vermeulen is de officiële opening dan een feit. Tijdens een avondvullend programma zullen onder meer auteur Leo Klep, beleidsmedewerker cultuurhistorie Maarten van den Wijngaart bijdragen leveren. De muzikale omlijsting van deze avond wordt verzorgd door het verhalen vertellende duo Sam en Lulu.

Open Monumentenroute zondag 10 september
Aan de hand van het speciaal voor Open Monumentendag uitgegeven programmaboekje kunt u tal van markante gebouwen en locaties bezoeken. Naast de openstelling van monumenten zijn er ook diverse rondleidingen waaronder een wandeling over de Westberg. Het gratis programmaboekje is vooraf verkrijgbaar in onder meer de bblthk, het stadhuis en boekhandel Kniphorst. Op zondag 10 september is de brochure ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in Theater Junushoff en bij de deelnemende panden.

Fototentoonstelling bblthk
Voorafgaand aan Open Monumentendag is in de bblthk een tentoonstelling samengesteld door Elisabeth Zaayer en Mark Vogt betreffende alle panden en plekken van de Open Monumentenroute. Deze tentoonstelling is vanaf dinsdag 22 augustus tot zondag 10 september te bezoeken.

Voor meer informatie over alle activiteiten en openstellingen kunt u ook terecht op de site van het lokale comité: http://www.omdw.nl.

SLUIT
SLUIT