Opening thematentoonstelling ‘Met andere ogen’ op 3 april a.s om 14.30 uur.

Opening thematentoonstelling 'Met andere ogen' op 3 april a.s om 14.30 uur.Op zondag 3 april wordt in Beeldengalerij Het Depot de thematentoonstelling ‘Met andere ogen’ geopend. Bij deze nieuwe tentoonstelling is de beeldhouwer voor even fotograaf: de uitgekozen beelden maken een reis van de derde naar de tweede dimensie. De opening wordt verricht door Johan Luijmes, artistiek leider van het Depot. De aanvang is 14.30 uur. U bent van harte welkom.

Dertien beeldhouwers zijn gevraagd om dertien beelden uit de collectie van Het Depot te kiezen die hen fascineren. Zij bekeken de beelden van hun collega’s met de opdracht om ons te verwijzen naar bijzondere details. De details van deze beelden zijn vervolgens gefotografeerd door Sifra Kock.

In kleine kabinetjes worden grote foto’s van de details en de beelden zelf getoond onder de titel ‘Met andere ogen’. Het collagebeeld is uitgezocht op materiaalkeuze, op de associatie die het oproept, vanwege de poëzie, vanwege de materiaalbehandeling of juist vanwege het achterblijven van een materiaalbehandeling.
Zo is ‘Met andere ogen’ ook een verzameling zelfportretten geworden.

Deelnemende kunstenaars zijn: Petra Boshart, Carla de Beus, teja van hoften, Marti de Greef, Andreas Hetfeld, Peter Keizer, Kim Kroes, Emile van der Kruk, Jeroen Meijs, Louis Niënhuis, Jan Pater, Henk Spreeuwenberg en André Vranken.

SLUIT
SLUIT