Posterproject met quotes van Wageningers door Marcel Reulen

Kunst kleurt de stad

Tot begin augustus is werk van zes Wageningse kunstenaars in de Wageningse binnenstad te zien of te horen. ‘Haal bezoekers van het centrum uit hun corona-bubbel’, was de opdracht die Wageningse beroepskunstenaars meekregen. De wedstrijd was een initiatief van ondernemers uit de Wageningse binnenstad, ondersteunt door de gemeente, en georganiseerd door het Platform beroepskunstenaars Wageningen. Uit de zesentwintig inzendingen koos de jury zes projecten.

Tot begin augustus zijn in de binnenstad postercollages van Marcel Reulen met gedichten of quotes van Wageningers te zien bij in de etalages van de BBLTHK en Hoogstraat 97.

De gedachte achter dit project in Coronatijd is om opbeurende gedachten te delen, elkaar te inspireren en te motiveren. De poster zelf vormt de achtergrond voor quotes of gedichten van Wageningers voor Wageningers. De inbreng van inwoners maakt de poster tot een levend podium, wekelijks komen er nieuwe teksten bij.

Het werk van Marcel is kleurrijk, de basis van zijn werk zijn oude posters uit de straten van steden als Parijs, Londen, Berlijn en Amsterdam. Materiaal wat de tand des tijds heeft doorstaan, en waarin de identiteit van de locaties terug te zien is. Bij het uit elkaar halen van oude posterlagen is het iedere keer weer verrassend welke kleuren en structuren tevoorschijn komen.

Door Corona en internationale reisbeperkingen zijn exposities al meerdere malen uitgesteld. Inhoudelijk heeft Corona ook invloed op zijn werk gehad. In de portretten en maskers die hij maakt is de verwondering over maatschappelijke thema’s, waaronder Corona, terug te zien.

Heeft u een mooie of ontroerende gedachte, een gedicht dat gezien mag worden? U kunt deze opsturen naar info@perishablerush.com. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt die op te posters worden gepubliceerd.

Meer over Marcel Reulen: http://www.perishablerush.com

SLUIT
SLUIT