Programma Gluren bij de Buren bekend! 34 tuinen veranderen in tijdelijke theaters in Wageningen

Programma Gluren bij de Buren bekend! 34 tuinen veranderen in tijdelijke theaters in WageningenAmateurkunstfestival Gluren bij de Buren heeft het programma bekendgemaakt. Op zondag 2 juli tussen 13.00 en 18.00 vinden optredens plaats in 34 tuinen in Wageningen. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden wandelen of fietsen en leren zo de wijk kennen, genietend van lokale podiumkunsten. Het programma is te vinden op glurenbijdeburen.nl/programma/wageningen.

Het is de derde keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Wageningen, en nooit eerder deden er zoveel locaties mee. “In Wageningen liggen de locaties prachtig verspreid en kun je een kijkje nemen op plekken waar je normaal niet zo snel komt, zoals bij het AZC.” “Ik ben erg trots op het diverse programma, en ik geloof dat alle bezoekers echt een leuke dag gaan hebben,” zegt programmamaker Yanan Vogelzang.

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars verrijken de tuintheaters. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld van een cabaretvoorstelling op het dakterras naar een jazzband in de achtertuin. Ook theaterverenigingen, a capella koren of spoken word artiesten betreden het podium.

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. Buurtzorg, Philadelphia Zorg en Popcultuur Wageningen werken mee aan het festival, en het festival wordt onder andere gesponsord door Hoogvliet Wageningen.

SLUIT
SLUIT