Rogier Pelgrim lanceert nieuw album in Junushoff: Dit Is Niet Het Einde

Rogier Pelgrim lanceert nieuw album in Junushoff: Dit Is Niet Het EindeRogier Pelgrim is terug. Na vijf jaar relatieve stilte komt hij nu met zijn eerste Nederlandstalige album ‘Dit Is Niet Het Einde’, die hij op 30 april in de Junushoff lanceert met een nieuwe live show.

Vijf jaar geleden werd het ineens stil rondom Rogier Pelgrim, de liedjesschrijver en verhalenverteller uit Wageningen. Na jaren van intensief touren, zijn deelname aan het televisieprogramma De Beste Singersongwriter, het winnen van de Grote Prijs van Nederland en het uitbrengen van drie albums was de spreekwoordelijke koek op. Een intense kruistocht van bijna 800 shows kwam ten einde. Rogier had wel even genoeg gespeeld. En dat niet alleen, er kwamen kinderen, een koophuis, er kwam een grote-mensen-baan, en de muziek verdween iets verder naar de achtergrond.

Maar helemaal verdwijnen deed de muziek natuurlijk nooit. Er bleven toch steeds weer op onverwachts momenten liedjes komen. Het leek haast onvermijdelijk. Alleen dit keer waren de teksten niet in het Engels maar in het Nederlands. Liedjes over vervlogen dromen, troost, volwassen worden en de Wageningse uiterwaarden. Rogiers muzikale helden (Spinvis, De Dijk, BLØF) waren nooit ver weg tijdens het schrijven. En na een paar jaar was er zomaar ineens een plaat.

Rogiers eerste Nederlandstalige album heet ‘Dit Is Niet Het Einde’. Het is een melancholische singer songwritersplaat geworden waarin de liedjes centraal staan. Rogiers karakteristieke stem en zijn akoestische gitaar vormen de basis voor elke song. Het geheel is door producer en muzikant Sander Geboers (die intensief samenwerkte met Claudia de Breij) smaakvol aangekleed met piano, mellotron, synthesizer, orgeltjes en blazers-arrangementen.

Nu na vijf jaar is het tijd om de radiostilte te verbreken en deze liedjes te delen met de wereld. Te beginnen bij de releaseshow op dinsdagavond 30 april in Rogiers thuisstad Wageningen, in theater de Junushoff.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://popupop.nl

SLUIT
SLUIT