Schrijversharten opent in bblthk kastjes met favoriete gedichten

Schrijversharten opent in bblthk kastjes met favoriete gedichtenSterke poëzie in de donkere dagen, zo luidt het motto van het project van Schrijversharten in december in de bblthk van Wageningen. Daar hangen 24 kastjes en vanaf vrijdag 1 december gaat er elke dag een kastje open in de aanloop naar Kerstmis.
Tientallen lezers gaven gehoor aan de oproep van Schrijversharten om te laten weten wat hun favoriete gedicht is. De gedichten waar geen kastruimte voor is, zijn wel elders in de bblthk te lezen.
Martijn Adelmund, Laurens van der Zee en Annie van Gansewinkel lieten de gedichten en de motivatie van de lezers op zich inwerken en ze voegen een persoonlijke beschouwing toe in het kastje.

Op verzoek van bblthk en Schrijversharten nemen Anneke Rot en Ricky Geurds een creatieve versiering voor hun rekening. Woordpuzzelaars kunnen zich de hele maand in de bibliotheek uitleven op het maken van anagrammen. Daarvoor stelt Anneke Rot de letters beschikbaar van: sterke poëzie leeft in Wageningen.
Als sluitstuk van het project in de bblthk is op zaterdag 23 december van 14 tot 16 uur het evenement Speeddaten met gedichten. Een sprankelende en sfeervolle ontmoeting tussen inzenders en andere poëzieliefhebbers die hun eigen favoriete gedicht kunnen meebrengen. Ook zijn er optredens met muziek en natuurlijk van Schrijversharten.

Schrijversharten bestaat uit Laurens van der Zee, Annie van Gansewinkel en Martijn Adelmund.
http://www.bblthk.nl; http://www.schrijversharten.nl

SLUIT
SLUIT