Subsidie voor culturele festivals gericht op jongeren

De organisatoren van culturele festivals in de gemeente Wageningen kunnen binnenkort subsidie aanvragen. Vanaf 10 november start de gemeente Wageningen met een nieuwe regeling voor festivals. In totaal komt hiervoor € 50.000 beschikbaar. De gemeente wil dat er met deze regeling vooral voor jongeren een aantrekkelijk aanbod voor cultuur komt.

Aandacht op jongeren
Organisatoren kunnen de subsidie aanvragen wanneer zij een nieuw festival organiseren dat vooral gericht is op jongeren. Bestaande festivals komen ook in aanmerking voor de regeling. Zij moeten dan ook laten zien dat ze jongeren aanspreken. Bijvoorbeeld door hun programma voor jongeren te verbeteren. Wageningse jongeren hebben met deze regeling meer te kiezen.

Sterker maken van het festivalklimaat
Wethouder Maud Hulshof (cultuur): “Er zijn veel enthousiaste festivalorganisatoren in de stad. Zij willen graag een stap vooruit maken. We kunnen hier één keer aan mee betalen. We hebben vanwege corona geld van de landelijke overheid gekregen voor cultuur en festivals. Met deze nieuwe regeling krijgen festivalorganisatoren geld om publiek te bereiken en om de artistieke inhoud te verbeteren. Daar hebben jongeren ook voordeel van.”

Cultuurregio Ede-Wageningen
De nieuwe regeling voor festivals is ontstaan uit de Samenwerkingsagenda Stedelijke Cultuurregio Ede-Wageningen. De regeling is vorig jaar vastgesteld en heeft onder andere tot doel om het festivalklimaat in de regio te sterker te maken De regeling wordt zowel in de gemeente Wageningen als in de gemeente Ede geopend.

Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en het aanvragen vindt u op http://www.wageningen.nl/festivalsubsidie.

SLUIT
SLUIT