Huishoudbriefjes, gevonden op Wageningse keukentafels

Huishoudbriefjes 2

We zitten goed in de kaas maar slecht in het brood. Als jij eerder thuis bent, haal jij het dan?

Aan de thuishulp. Beste thuishulp, mijn vader wordt nu wel heel vergeetachtig en hij herkent mij ook niet meer. Let u extra op? Het ruikt een beetje vreemd soms. En hij laat de voordeur open staan. Het kan eigenlijk niet veel langer zo.

Liefje, heerlijk rustig dagje gehad. Zelfs de buurvrouw kwam niet langs, mag in de krant.

Iemand heeft al wéér de verkeerde container meegenomen!

Jolanda ik ben even de stad in. Hoe was het op school? Neem maar een koekje. Deur dicht! Liefs, mama.

Als je dit briefje leest ben ik weg en ik kom niet meer terug, ik kan het niet meer aan. Mijn belangrijkste spullen heb ik meegenomen en voor de rest neemt de advocaat contact met je op. Hij weet waar ik ben maar doe geen moeite. Als je je anders had opgesteld had het niet zover hoeven komen. Zoek het maar uit verder, ik kies nou voor mezelf.

Er is veel te veel van die kool tekort! Ben bijhalen.

Liefje toen ik vanochtend naar mijn werk ging vanuit ons huis kon ik het bijna niet geloven maar toch is het waar dat wij nu samen zijn, achter één deur. Ik ben zo gelukkig!!!

Ik haal om ½ 6 Liesje af van gym. Ze is trouwens haar huissleutel weer eens kwijt. Breng jij Joris straks naar muziekles, ik doe het nou al twee weken.

Steeds wanneer ik de wc doortrek trekt dat wijf van boven ook door, en die van naast slaat met haar deuren als ik eens een keer een deur dicht doe, ze hebben afgesproken mij zoveel mogelijk te pesten en wanneer doe jij er nou eindelijk eens wat aan, ik sta er helemaal alleen voor! Waarom mag ik niet in vrede leven net als iedereen! Ik hou het niet meer uit, ik ga door de stad lopen en als ik terugkom en je hebt nog steeds niks gedaan maak ik net zoveel stennis totdat de politie komt en dan zal ik iedereen wel eens vertellen hoe het zit.

Ha mam ik had een 8 voor rekenen mocht ik dan twee koekjes? Ik heb ze vast genomen en ik ben bij Lucia spelen en zij had ook een 8 en zij heeft ook twee koekjes dat is toch wel goed hè? Tot straks, J.

Ben naar de dokter geweest, ziet er niet best uit, vertel het straks wel. Ben naar de apotheek. Waarom ik!

Heb voor Joris toch nog Lego gekocht, schrijf jij svp het gedichtje dan zijn we nog op tijd klaar. Ben naar de bieb voor een opening. De burgemeester en veel schilders komen, dat wil ik niet missen!

Ben naar de opening van Wageningse Deuren geweest, zó leuk! Wat is schilderen toch mooi. Kreeg er zin in. Ben nu naar de Action dus. Onze serre doen we toch niks mee.

Ben net naar de opening van Wageningse Deuren geweest, zó leuk! Ze hadden een echte deur voor de burgemeester. Die stadsdichter was eigenlijk ook wel aardig. Hij zei dat hij die deuren werkelijk erg mooi vond, nooit geweten in Wageningen en zo, kan mooie serie worden met deze buitenkanten als begin, wel veel buitenkant trouwens op één hel en een paar paradijzen na, hij had het over iets met lagen of zo, en toen gaf ie aan het eind aan Het Gelders Palet een enórme bos met enórme sleutels zodat ze voor de volgende expositie kunnen schilderen wat er allemaal áchter die deuren gebeurt. En toen feliciteerde hij ze. Iedereen vond het leuk. Straks samen een drankje? Hoogste tijd!

Stadsdichter Laurens van der Zee bij de opening van de expositie Wageningse Deuren van Het Gelders Palet, in de bblthk op 4 december 2013

SLUIT
SLUIT