Dubbele waardering!!

Wat gaat de tijd snel, vandaag is het inmiddels twee jaar terug dat ik werd verrast met het Erezilver van de Stad Wageningen. Ik mocht het in aanwezigheid van 80 vrienden in Theater Junushoff uit handen van Burgemeester Van Rumund in ontvangst nemen.

Ik geniet nog steeds elke dag van de nasmaak van die bijzondere verrassing.  Een heerlijk gevoel, niet van beloning maar van waardering!!

Dat heeft een mens nodig! De waardering geeft ons niet alleen voldoening en een steun in de rug, maar kan ook een inspiratiebron zijn voor medemensen.

In mijn geval in het bijzonder voor migranten en nieuwkomers.

Ik geloof in deze dubbele theorie. Ik geloof dat elke persoon, die nieuw werk krijgt of in een nieuwe stad of nieuw land komt wonen, zich moet bewijzen. Iedereen is nieuwsgierig naar de nieuwe persoon.  Dat heb ik meegemaakt toen ik net 18 jaar was en in mijn vaderland van mijn geboortestad naar een plaats 20 kilometer verder verhuisde om mijn eigen zaak te beginnen. Ik was in mijn eigen land, in mijn eigen provincie, maar in die andere stad een vreemdeling. Niemand durfde voor mij bij de bank garant te staan, toen ik om een lening vroeg. Ik werd daar niet verdrietig van. Integendeel, ik kreeg energie om te bewijzen dat ook ik een trouwe stadgenoot en trotse inwoner van mijn nieuwe stad kon zijn. Het duurde niet lang voordat dat het geval was. Bijna 15 jaar later moest ik weer opnieuw beginnen.  Nu in een ander land, met een andere taal en andere cultuurverschillen. Het is toch weer gelukt. Oké, je moet extra hard werken om gelijkwaardig te zijn, maar dat vind ik geen discriminatie. Ik vertel mijn lotgenoten regelmatig dat zij heel zorgvuldig moeten zijn in hun nieuwe omgeving. Want als je iets niet goed doet als nieuweling, word je dubbel afgerekend. Ook dat vind ik geen discriminatie.  En het mooie is: als jij het goed doet, dan krijg je dubbele waardering. Het Erezilver dat ik ontving, is er een bewijs van. Ik werd genoemd in diverse lokale media, zoals op de voorpagina van de lokale krant, er waren veel bloemen, kaarten en felicitaties. Zelfs van mensen die ik nooit ontmoet had of niet kende.  Wageningen en Wageningers, bedankt voor jullie vertrouwen en waardering!

Bedankt, lieve mensen die hard gewerkt hebben om dit mogelijk te maken. Ik geniet hier elke dag van! Liefs Masood Eslami

SLUIT
SLUIT